Haak aan deur

Ik denk dat iedere vrouw dit wel herkent; je bent onderweg, zit ergens op een terras of bent aan het shoppen en je moet naar toilet. Je gaat bepakt en bezakt een meestal krappe ruimte binnen, genaamd de damestoilet. Dan is het toch handig om je handen en sommige delen van je lichaam vrij te hebben…..Al je spullen zet je dan op de grond. Ergens anders kan niet. Inclusief je schoudertas. Vaak zitten er dingen in deze tas die je nodig hebt in deze sanitaire ruimte. Op dat moment is het zo fijn om je schoudertas op te kunnen hangen aan een haak aan de binnenkant van de deur. Je handen heb je vrij en je kunt gemakkelijk bij de inhoud van je schoudertas. Ideaal! Bovendien hygiënisch. De onderkant van je tas blijft schoner.

In Nederland is zo’n haak er meestal niet. Op vakantie heb ik zo’n haak wel vaak gezien. Bijvoorbeeld in Praag trof ik op iedere toilet die ik bezocht een haak aan de binnenkant van de deur aan. Zo fijn!  en handig om de schoudertas aan te hangen. Of je jas, sjaal, andere tassen, noem maar op.

Daarom pleit ik  voor een haak aan de binnenkant van de deur op alle damestoiletten in openbare gelegenheden in Nederland. Kleine investering, klein klusje, maar zo simpel en groot gemak voor de bezoeker!

vrouwentoilet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *