Licht

Foto0338Inspirerende woorden op een gevel in Deventer. Tijdens een wandeling in de zomer van 2013 door Deventer trof mij deze spreuk. Na het lezen van dit gedicht voelde ik mij lichter. Deze woorden zijn troostend en bieden veiligheid. Mocht  alles tegenzitten en mijn wereld donker lijken, zelfs dan kan ik mijn gemoed licht laten zijn. Ik ben zelf verantwoordelijk voor het licht in mijn leven. Juist door MIJZELF te blijven kan ik licht zijn voor mijzelf en voor de mensen om mij heen.

Na thuiskomst van onze fietsvakantie heb ik meer informatie en gedichten opgezocht over en van Hans Andreus. Onderstaand gedicht is ook prachtig.

Of hoe dat heet

Gelukkig dat
Het licht bestaat

en dat het met
me doet en praat

en dat ik weet
dat ik er vandaan

kom, van het licht
of hoe dat heet.

Hans Andreus,
Uit: Holte van licht
Haarlem: uitg. Holland 1975

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.