Roef-2

Mensen die zelf geen hond hebben denken blijkbaar dat “Alle Mensen met Hond” een homogene groep is. Al die mensen zijn hetzelfde en doen hetzelfde. Al die mensen laten de poep liggen van hun honden. Geen van die mensen ruimt het op. Al die mensen zorgen ervoor dat de hondenloze mensen last hebben van een hond en hun poep.

Mensen die zelf geen hond hebben weten niet wat ze missen.  De trouw, gezelligheid, aanhankelijkheid, zorgzaamheid, speelsheid. Een hond geeft zoveel aan een mens. De dagelijkse wandelingen, de knuffels, de begroetingen, het plezier. Hij maakt deel uit van het gezin.

Mensen met honden hebben ook een hekel aan hondenpoep op de stoep! Hoe kunnen mensen zonder hond denken dat “Alle Mensen met Hond” het prima vinden alles overal maar te laten liggen. Ook mensen met hond zijn over het algemeen hygiënisch en schoon net als mensen zonder hond 😉

Laatst wandelde ik door een mooie, rustige straat met groenstrook aan 1 kant. Vanaf een plantsoen loop je er zo langs. Veel mensen met honden lopen daar. Voor mij loopt een vrouw met een hond dezelfde weg als ik. Roef blijft even staan ruiken op een groenstrook. Aan de andere kant van het trottoir is een vrouw in de tuin aan het werk. We maken oogcontact en groeten elkaar. “Het lijkt hier wel een hondenuitlaatplaats” zegt ze, beetje geïrriteerd. Ik zeg: “Het is mooi weer en het is hier zo mooi lopen vanaf het plantsoen”. Ze antwoord boos:  “Nou ze laten allemaal hier hun hond uit en opruimen ho maar! Als het gras gemaaid word vliegt het allemaal in het rond… zo smerig. En zakjes om het op te ruimen zie ik niet”. In al mijn goedheid laat ik mijn plastic zakje zien en zeg: “Ik vind het zelf ook vies hoor, die poep van andere honden”. Ze gaat verder met haar tuinwerkzaamheden. Roef en ik lopen door. Het is een prachtige dag.

P1180661

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.