Schrijf de blues-2

Dinsdag na Blue Monday 16-01-2018.

Geen video opdracht meer of een afspraak voor een webinar. Heel kaal. Ik mis het. Ik verheug me nog wel op het maken van de collage opdracht van Dag 14. Dag 13 was ik jarig. Die dag heb ik niet gezeten om te schrijven. De opdracht van Dag 13 heb ik gemaakt op Dag 14. Dag 15 was de live webinar. Dus Dag 14 moest even wachten. De video heb ik al wel 2 keer gezien. Nanda’s woorden en invalshoeken zijn fijn en inspirerend. Het geeft zin in aan de slag gaan met Schrijven. Ik heb zó ontzettend fijn en veel geschreven de eerste 14 dagen van 2018! Echt waar. Elke dag deed ik het. Meestal ’s avonds na het zit-uurtje op de bank na het avondeten. Eén uur was zó voorbij als ik zat. Vanaf Dag 3 verheugde ik mij gewoon op dat moment. Lekker rustig naar boven, op de studeerkamer, oortjes in. Geen afleiding van kinderen, man, hond, klusjes. Focus en aandacht voor de pen en het schrift. De video inspireerde. Nanda heeft een aangename stem. Leuk hoe elke dag de setting anders was en de opdracht ook. Soms luisterde ik ’s middags de video en dacht alvast na over de opdracht. ’s Avonds de timer op 15 minuten en dan stroomden de woorden als vanzelf op het papier. Een fijne ervaring. Mijn geest opende luikjes, gedachten gaven dingen bloot die ik zelf al een soort van vergeten was. Ik mag straks teruglezen voor de opdracht van Dag 14. Ik denk/weet nu al dat ik aangenaam verrast zal zijn welk een wijsheid en inzicht ik opgeschreven heb. Qua schrijfstijl schrijf ik beschouwend, vertellend wat ik gedaan heb – hum- dat lees niet boeiend; wil ik anders gaan doen. Ik zelf als hoofdrolspeler in mijn verhalen! Dat wordt de uitdaging voor mij.

Ik voel mij goed bij dagelijks schrijven. Ik verzamel nu, en al een paar jaar  materiaal voor een boek. Ik lees veel. Ik ben goed bezig. Nu Actie! DOEN. Geen slappe hap meer. Ik ben het waard. De wereld wacht op mijn verhaal. Zekers.

Om verder te gaan in de schrijf flow heb ik het boek van Nanda Huneman “Spelen met je leven” aangeschaft van verjaardagsgeld 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *