2018-2

Ik lees terug wat ik vorig jaar schreef over 2018. Mijn woord voor 2018 is Beweging. Mijn doel voor 2018 was “iets” in beweging zetten. Dat is gelukt! Wij zijn verhuisd. En persoonlijk ben ik gegroeid door in beweging te blijven,  lichamelijk en geestelijk. Ik geniet bijna dagelijks van het Creatief Dagboek schrijven. En ik ben gestart met de cursus Columns met Koelman.  Ik beweeg richting loslaten van het zorgen en pamperen van mijn zonen. Tegelijkertijd komt de zorg voor en om mijn oude ouders vlot naar me toe geschoven. Ik beweeg richting acceptatie van mijn eigenheid. Dat is wie ik ben. Zo ben ik.

Over 2 dagen start ik 2019 met dat wat is. Ik ga door met schrijven en het optimaliseren van mijn blog www. stroomlijnen.com. Ik blijf goed – en ga beter – voor mezelf zorgen. Ik ga mediteren en ademhalingsoefeningen doen. Met regelmaat.

Voor 2019 heb ik een niet-woord: EVEN
Mijn doel voor 2019 is het woord “even” schrappen uit mijn systeem.

Mijn woord voor 2019 is ADEM
Neem adem! Dat is de opdracht die ik mijzelf geef. Adem goed! Adem ontspannen onder de navel in.  Adem rustig uit. Pak een volle ademteug. Keer op keer. Laat het stromen. Op deze manier voel ik ruimte, rust, woorden en lucht. Dichtbij mij. Ademteug en Hartslag samen.

Mijn uitdaging voor 2019: Durf je plaats in te nemen. Twijfelend en verwonderend. Neem je ruimte in. Sta recht. Focus.

Gelukkig 2019 gewenst,

Josephine

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *