Maandelijks archief: december 2017

2018

Voor mij is 2018 het jaar van:

– Schrijfcursus volgen bij schrijvenonline.org
– Creatief Dagboek Schrijven
–  Mediteren
–  Ademhalingsoefeningen
–  Optimaliseren van mijn website Stroomlijnen.com. O.a. met tags, widgets en onderwerpen. Inhoudelijk wil ik ook praktische teksten gaan schrijven over Doelmatig Organiseren. De vorm en de inhoud wil ik zodanig aanpassen dat het beter past bij de naam van mijn site.
– Woorden: Licht en Roze (komen al een tijdje steeds naar voren.)
– Verhuizen.

Mijn doel voor 2018 met dit alles: “iets” in beweging zetten. Zichtbaar en Onzichtbaar.
Mijn woord voor 2018 is BEWEGING.
Ik wil mij meer gaan verdiepen in het schrijven, het mediteren en het gebruik van kleur.
Ik wil doorgaan met zorgen voor mij. Langzaam valt alles een beetje op zijn plek. Allerlei losse lijnen gaan één geheel vormen. Losse draden maken een web en haken in elkaar. Ik zie en voel overlappingen, herkenningspunten, verdeelpunten en verlengstukken. Mijn persoonlijke groei krijgt steeds meer lucht, meer ruimte. Ik kan het zover oprekken als ik wil en aankan. Soms zie en voel ik een mooi patroon verschijnen in mijn denkbeeldige persoonlijke wereld. Sommige vlakken kleuren al mooi roze, geel, lila, rood, lichtblauw. Ik voel nu al de rust en het inzicht dat het niet erg is als ik wat lijnen mis, nooit invul of los laat hangen. Ik bepaal. ik ben de regisseur van dit levenswerk. Fascinerend deze weg door mijn persoonlijke belevingswereld. Er is nog veel te ontdekken. Heel Fijn!

ALLE GOEDS VOOR 2018!

Liefs, Josephine

 

2017

Voor mij is 2017 het jaar van:
– de Sjalot
– de Rode Ui
– Huis in Verkoop
– Introvert zijn

Wat de Sjalot en de Rode Ui betreft: Heerlijk! Pas dit jaar heb ik de smaak van beide ontdekt. Heerlijk met bladspinazie en een teentje knoflook bijvoorbeeld. Of met prei, paprika, courgette en kip in de wok.

Ons huis staat nu 8 maanden te koop. Na 27 jaar op deze plek willen we iets anders. Vrijstaand op een fijne plek, gewoon een fijn huis. Waar we terecht komen weten we nog niet. Eerst ons huis verkopen. De herinneringen aan dit huis blijven altijd bij mij. Het gevoel van onze kinderen, die hier opgroeiden van baby naar puber en daar voorbij. Het voelt zo intens dierbaar en dankbaar dat het kon op dit adres. Voordat het te-koop-bord in de tuin kwam heb ik in gedachten al afscheid genomen van deze plek en dit huis dat mij geborgenheid en veiligheid heeft geboden. Nu ben ik benieuwd en nieuwsgierig naar het huis waar onze toekomst zich verder zal ontvouwen. Nieuwe omgeving, nieuwe mensen. Wellicht is het universum al voor ons aan het werk! Ik hoop het.

Het begrip “Introvert zijn” kwam op mijn pad. Ik heb nooit beseft dat al mijn inspanningen en gedragingen voortkomen uit het feit dat ik niet aan de extraverte norm voldoe. Tel daarbij mijn aanleg voor stotteren op …De perfecte voedingsbodem voor onzekerheid  en een mega grote innerlijke criticus. De spanning in sociale gebeurtenissen en het telkens falen in mijn beleving maakte dat ik steeds stiller werd en  mijzelf niet liet zien. Ik kreeg daar last van. Ik ben heel trots op mezelf -nu, achteraf-  en blij dat ik in 2016 de stap heb gezet om te kiezen voor mezelf. Te beginnen met logopedie en door te gaan met Persoonlijk Groeien. Ik word steeds wijzer en heler.  Mijn gedachten bepalen mijn handelen weet ik nu. Fijner, completer leven is een proces in werking.