Maandelijks archief: augustus 2018

Even

Het woord EVEN. Hoe vaak gebruik jij het woord “even”? In gedachten of hardop.

Ik gebruik het heel vaak. Even dit of dat doen. Even daar of daar heen. Even tussendoor een klusje doen. Even boodschappen doen. Door alle klusjes zo te typeren duw ik mezelf naar snel, sneller, snelst.  Haastig schiet ik door de vrij te besteden uren heen.

Ik las laatst een column, geschreven door Jarco Penning, De Sales Coach, over de kwaliteit van contacten in het zakelijk leven door het woord “even”.  Ik herkende het ongemakkelijke gevoel van functioneren op de even-manier.  Even vergaderen; even pauze; even een mail sturen; even bellen; even afspreken, enzovoort. Als je beseft dat “even” staat voor: kort, saai, zweverig, onverschillig en een beetje dan is bewustwording een groot goed.

Ook ik maak mij schuldig aan “even”. En dat voelt niet goed. Wil ik zo met relaties omgaan?

Snelle, vluchtige en oppervlakkige contactmomenten doen relaties geen goed.  Het doet afbreuk aan de waarde van het contact. Juist door persoonlijke onverdeelde aandacht zijn contacten waardevol.  En kan de mens groeien, verdiepen, inspireren en genieten van het leven. Aandacht voor elkaar geeft het leven glans. Zowel zakelijk als privé.

Ik ga het woord “even” uit mijn systeem schrappen. Het voornemen alleen al geeft mij ruimte en tijd in mijn agenda. Het kan gewoon! Adem in, adem uit. Neem de tijd. Wij zijn het waard!

29-08-2018