Maandelijks archief: december 2020

2021 Nieuwjaar

Voor 2021 heb ik een niet-woord: EIGENLIJK.
Zonder Eigenlijk zeg ik precies waar ik (eigenlijk) werkelijk naar verlang. Door eigenlijk te gebruiken zwak ik af. Ik zwak mijn standpunt af, mijn droom, mijn voornemen. Eigenlijk wil ik het wel, maar misschien kan ik het wel niet, wil ik toch niet of lukt het niet. Eigenlijk is mijn ontsnappingsroute.
Mijn doel voor 2021 is het woord “eigenlijk” schrappen uit mijn systeem.

Mijn woord voor 2021 is EIGENWAARDE.
De ander neem ik altijd serieus. De ander vindt ik belangrijk. De ander wil ik tevreden stellen. Aardig wil ik zijn voor de ander.
Mijn uitdaging voor 2021 is mijzelf zien als héél waardevol. Toewijding aan mezelf. Ook ik ben het waard om op tijd te komen en me aan afspraken te houden met mezelf. Aardig zijn voor mijzelf. En wil ik iets? Luister ik daarna. Ik wil mezelf  behandelen als beste vriendin.

Verder blijf ik doorgaan met vaker mijn Stem laten horen. En mijn Adem laten stromen.

Gelukkig Nieuwjaar!

Josephine
31-12-2020

 

 

 

Einde 2020

Nog 2 dagen, dan laten we 2020 achter ons en schuiven we 2021 in.

2020 heeft zeker verrijking gebracht. Verandering ook. In maart hoorden we voor het eerst van Covid-19. Het corona virus houdt ons al ruim 9 maanden bij de les, in bedwang en in de tang. Beperkende maatregelen in ons dagelijks leven. Nu, hier in 2020 in het moderne Europa en de rest van de wereld. Ongekend voor onze generatie en ongepland voor de generatie na ons; onze kinderen. En zeker onbemind bij allen.

Milow zingt bij Beste Zangers 2020 een lied van Diggy Dex. “Morgen komt het goed”. Mooie tekst hoor, o.a. …in de maalstroom van de tijd. Prachtige uitdrukking.

Laten we 2020 zó meenemen… in de maalstroom van de tijd.

                                        -Ik ben vaak onderweg, maar ik ben hier als je zoekt-

Josephine
30-12-2020