Maandelijks archief: mei 2018

Grijs

Kleur GRIJS! Ik voel me grijs…val niet op…ben er altijd…mensen kijken over mij heen…
geven mij geen aandacht…lopen over mij heen…ik val weg in de omgeving…
Wat kan ik met Grijs???

Grijs is betrouwbaar, wijsheid, ervaring. Grijs absorbeert de omgeving. Grijs  kalmeert en geeft rust. Grijs bevat 2 tegengestelden: zwart-wit, goed-kwaad, gespletenheid-evenwicht. Grijs is een overgangsgebied. Neutraal en passief. Een veilige haven. Grijs wil geen kleur bekennen. Grijs heeft behoefte aan duidelijkheid. Grijs staat voor Focus. Grijs is graag gezien. Grijs is Bezinning, Inzicht, Leermoment. Even stilstaan en kijken waar je al gekomen bent. Waar wil je heen? Wat is je volgende stap? Wat heb je nodig?

Is dat wellicht mijn kracht? Altijd 2 kanten zien, altijd 2 kanten willen. Kiezen vindt ik moeilijk. Ik begrijp altijd beide kanten van een verhaal. Is dat géén twijfel, slechts alle opties openhouden? Is dat neutraal kunnen zien, géén partij willen en hoeven kiezen. Ben ik een overgangsgebied?  Ik leef me van nature in met tegengestelden. Leef me in. Begrijp.
Ik wil best het overgangsgebied zijn. De plek waar alles nog mogelijk is. De keus is nog niet gemaakt. De keus wordt aangescherpt, gevoed, gerijpt in mijn overgangsgebied. Iedereen is welkom. Iedereen mag inbrengen, kwijtraken, loslaten, meenemen. Zacht of hard, mondeling of schriftelijk. Ik ontvang en deel uit.

Mensen lopen helemaal niet over mijn Grijs heen! Nee, mensen gebruiken, absorberen mijn grijs om wijzer en rustig te worden, zich te bezinnen. Dit kan als ik echt bereidt ben open te staan, open en onbelemmerd Rechtstaan. Betrouwbaar zijn. Er zijn met focus. Dan kan ik bijdragen en delen met mijn natuurlijke manier van reageren en doen.

6-5-2018