Categoriearchief: Inspiratie

Vakantie 2020

De zomervakantie van 2020 gaat vooral over Corona, Hittegolf en Anders dan anders.

Zomervakantie 2020 is voorbij. Het werkzame leven is weer begonnen. Door het rond gaande Corona virus is ons leven veranderd sinds half maart 2020. Weinig mensen ontmoeten, afstand houden, thuiswerken, geen feestjes of uitjes. Wel veel en vaak handen wassen. Deze vakantie was ik er niet klaar voor om een hotelovernachting te doen. Wel hebben we Museum Voorlinden in Wassenaar bezocht. Op een rustige ochtend met aangename temperatuur. Uitgekeken in en rondom het museum stapten we op onze fiets om te gaan lunchen op de Voorburg in Den Haag. Onderweg passeerden we Paleis Huis ten Bosch in het mooie Haagse Bos. Heerlijke omgeving. In de eik achter het bankje – waar ik even op ging zitten om op de koning te wachten -hing echter wel een tros processierupsen. En door !

Na de lunch fietsten we over het Binnenhof richting Scheveningen met als doel Strandafslag Wassenaar. We zagen nog net minister De Jonge pratend met de meneer van de RIVM alvorens hij in de klaarstaande auto stapte. Deze zelfde avond gaat hij wederom een persconferentie geven op tv over verruimingen of beperkingen met betrekking tot het indammen van het Corona virus  in ons land.

Rond 13.30 uur stond de zon hoog aan de hemel. Het brandde behoorlijk op onze huid, op de weg, op alle verkeer en op de vele strandgangers. Het bleek nog een hele inspannende klus te zijn om met onze fiets, via de hoofdweg in Scheveningen, te komen op het strand van Wassenaar. Ons is het in ieder geval niet gelukt.  Wat een drukte, wat een mensen, wat een warmte. Wegwezen daar. Wat deden we daar eigenlijk ???

Nou, eigenlijk wilde ik de zon in de zee zien zakken. Met een koel glas rosé in mijn ene hand en mijn man in de andere. Blote voeten in het zand. Oranje lucht. Ondergaande zon.  Deze dag zat dat er niet in. Zo’n drukte op de fietspaden, dorst in onze kelen, zweet op onze huid. Rond 16.00 uur waren we terug bij de Volkswagen.  In de schaduw onder de lage boompjes op de parkeerplaats van Museum Voorlinden dronken we het water uit de flesjes en aten we de droge crackers.

06-08-2020

 

 

Spiegel van mijn hart

Van 8 april tot en met 15 april heb ik meegedaan met de Open je Hart Journal challenge van de Creative Writing Club. Wat was het een bijzondere week.

Super week – Open – Kwetsbaar – Krachtig – Veilige omgeving – Mooie inzichten – Delen.

Loslaten = Ruimte maken = Adem
Delen = Beweging = Acceptatie van mijn eigenheid
Zo Ben Ik.

Mijn ideale dag

Ik ben lid van de Creative Writing Club. Deze ochtend is er een mooie Inspiratievraag. Hoe ziet jouw ideale dag eruit als je geen verplichtingen hebt, geen geld hoeft te verdienen en een goed werkend lijf hebt en een blij hart? Wat doe je dan iedere dag met veel plezier?
Ik heb mijn schrift gepakt en 10 minuten onafgebroken geschreven over dit onderwerp. Daarna heb ik de laptop geopend en mijn tekst aangescherpt tot dit:

Ik word uit mezelf wakker. (Géén wekker!) Op het kastje naast mijn bed staat een lauw kopje thee. Half slapend weet ik dat Man het daar een half uurtje geleden heeft neergezet. Verwennerij! Nog even lig ik na, ik voel me rijk! Rijk met de dag die net begonnen is. IK ben de baas over deze dag. Nadat de waterstralen van de  douche me hebben gestreeld en verkwikt zet ik koffie. Ik ontbijt met 2 sneetjes bruin brood -1 met kaas, 1 met jam- en koffie. Het is rustig in huis. Ik pak mijn schrift en pen en schrijf 10 minuten onafgebroken. Heerlijk! Dit brengt ruimte, lucht en licht in mijn hoofd. Dan is het tijd voor wat huishoudelijke klusjes; vaatwasser uitruimen en wasmachine aanzetten. Tussen de middag komt Man thuis. We lunchen samen met yoghurt en muesli. Ik hang de was buiten op de lijn. De zon schijnt en er is een klein briesje. Samen gaan we met onze ruwharige Jack naar het bos. Zo’n 1,5 uur lopen en snuffelen we tussen de bomen en struiken door. De takken zijn nog kaal -het is begin maart. Ik draag mijn roze jasje met een sjaal.  De zon schijnt. Af en toe schittert het prachtig door de hoge takken heen. De lucht en natuur zijn vol verwachting van het naderende voorjaar. Ik haal een paar keer heel bewust diep adem. Thuis drinken we koffie met iets lekkers  in onze lichte woonkamer. We nestelen ons op de bank, Jack tussen ons in, tv aan. Tegen half 6 warm ik kant en klare rösti op. Gooi er een extra ei bij en wat prei. Ik verdeel het over 2 borden en samen eten we dit op bij het journaal van 18.00 uur. Na het eten dommel ik even in slaap op de bank. Ik voel me lekker loom en “aan het uitrusten”. Als ik het aanrecht heb opgeruimd zet ik mijn laptop aan. Mail bekijken, inspiratie opdoen en wat schrijven. Rond 22.00 uur komen de zonen thuis. Ze vertellen mij wat ze kwijt willen van hun dag en nemen daarna wat eten en drinken mee naar hun kamers. Ik schenk een wijntje in voor Man en mezelf. We zitten nog even te praten of te lezen en gaan dan naar bed. Dank voor deze dag. MIJN ideale dag!

Het mooie is dat zo’n dag regelmatig mijn werkelijkheid is.
Lieve groet,
Josephine, 17-02-2019

 

Moment

In de routine van alle dag beseffen dat je het goed hebt.
Dankbaar zijn voor momenten van geluk-besef.
Vooral dat beseffen is waardevol voor mij.
Korte, kleine piekjes van genieten en waarderen van dat wat er is.
Nu, op dit moment.
Of genieten van wie er nu is.
Nu, op dit moment.
Het geeft glans aan het moment.
Tilt het moment even op.
Even, maar lang genoeg om de schittering te zien en te voelen tot in mijn hart.
In mijn diepste stilt het de honger naar waardering, liefde en gezien willen worden.

31-01-2019

 

2018-2

Ik lees terug wat ik vorig jaar schreef over 2018. Mijn woord voor 2018 is Beweging. Mijn doel voor 2018 was “iets” in beweging zetten. Dat is gelukt! Wij zijn verhuisd. En persoonlijk ben ik gegroeid door in beweging te blijven,  lichamelijk en geestelijk. Ik geniet bijna dagelijks van het Creatief Dagboek schrijven. En ik ben gestart met de cursus Columns met Koelman.  Ik beweeg richting loslaten van het zorgen en pamperen van mijn zonen. Tegelijkertijd komt de zorg voor en om mijn oude ouders vlot naar me toe geschoven. Ik beweeg richting acceptatie van mijn eigenheid. Dat is wie ik ben. Zo ben ik.

Over 2 dagen start ik 2019 met dat wat is. Ik ga door met schrijven en het optimaliseren van mijn blog www. stroomlijnen.com. Ik blijf goed – en ga beter – voor mezelf zorgen. Ik ga mediteren en ademhalingsoefeningen doen. Met regelmaat.

Voor 2019 heb ik een niet-woord: EVEN
Mijn doel voor 2019 is het woord “even” schrappen uit mijn systeem.

Mijn woord voor 2019 is ADEM
Neem adem! Dat is de opdracht die ik mijzelf geef. Adem goed! Adem ontspannen onder de navel in.  Adem rustig uit. Pak een volle ademteug. Keer op keer. Laat het stromen. Op deze manier voel ik ruimte, rust, woorden en lucht. Dichtbij mij. Ademteug en Hartslag samen.

Mijn uitdaging voor 2019: Durf je plaats in te nemen. Twijfelend en verwonderend. Neem je ruimte in. Sta recht. Focus.

Gelukkig 2019 gewenst,

Josephine

 

Even

Het woord EVEN. Hoe vaak gebruik jij het woord “even”? In gedachten of hardop.

Ik gebruik het heel vaak. Even dit of dat doen. Even daar of daar heen. Even tussendoor een klusje doen. Even boodschappen doen. Door alle klusjes zo te typeren duw ik mezelf naar snel, sneller, snelst.  Haastig schiet ik door de vrij te besteden uren heen.

Ik las laatst een column, geschreven door Jarco Penning, De Sales Coach, over de kwaliteit van contacten in het zakelijk leven door het woord “even”.  Ik herkende het ongemakkelijke gevoel van functioneren op de even-manier.  Even vergaderen; even pauze; even een mail sturen; even bellen; even afspreken, enzovoort. Als je beseft dat “even” staat voor: kort, saai, zweverig, onverschillig en een beetje dan is bewustwording een groot goed.

Ook ik maak mij schuldig aan “even”. En dat voelt niet goed. Wil ik zo met relaties omgaan?

Snelle, vluchtige en oppervlakkige contactmomenten doen relaties geen goed.  Het doet afbreuk aan de waarde van het contact. Juist door persoonlijke onverdeelde aandacht zijn contacten waardevol.  En kan de mens groeien, verdiepen, inspireren en genieten van het leven. Aandacht voor elkaar geeft het leven glans. Zowel zakelijk als privé.

Ik ga het woord “even” uit mijn systeem schrappen. Het voornemen alleen al geeft mij ruimte en tijd in mijn agenda. Het kan gewoon! Adem in, adem uit. Neem de tijd. Wij zijn het waard!

29-08-2018

Wanneer begon Alles ?
Hoe begon Alles ?

Was Alles er vóór mij ?
Begon Alles met mij ?

Zó is Alles dus.
Zo gaat Het voortaan.

Wil je goed zien dat Het er is …
Maak Het groter !

Zo is Alles…
Alles Is er al !

Inspiratie voor dit gedicht kreeg ik  door het boek van Thomas Verbogt;  Hoe Alles moest beginnen.
29-07-2018