Aanstaande maandag 23 mei is jouw geboortedag. Het is dan 83 jaar geleden dat je geboren bent. Wij vieren dan altijd jouw verjaardag. Voor mij zou dit de 57e keer zijn. Dit jaar ben je dood. Hoe gaan we dit doen Mam? Afgelopen september, de 23e is je hart namelijk gestopt met kloppen.  Nu lig je in een kist op het kerkhof. Stil.

Zullen we nog 1 keer koffiedrinken mam? Dan eten we er gebak bij, die vlaaibodem met aardbeien die je altijd maakt. En dan praten we bij. Ik vertel jou alles wat je nog niet hebt gehoord en hebt gemist de afgelopen 8 maanden. Je wilt vast heel graag weten hoe het met al je kleinkinderen is. Wat ze allemaal ook al weer doen en of het allemaal goed gaat met ze.  Ik leg mijn hand even op jouw hand. Ik praat en zeg  wat ik je graag vertellen wil. Jij vertelt mij hoe het nu met je is. Hoe het met je gaat. En hoe het daar is. Daar aan de andere kant van de lijn. Al 8 maanden ben jij daar en ik hier. Niet meer samen. Jij dood. Ik alleen.

Als je dan moe bent geworden van het zitten, luisteren en praten mag je weer gaan slapen. Rust dan maar weer lekker uit.

Gewoon nog 1 keer samen aan de tafel, koffie en bijpraten. Dat is mijn wens voor jouw verjaardag – die helaas geen verjaardag meer is-  23 mei 2022.

Slaap lekker Mam,
Kus, Mariëtte