Maandelijks archief: februari 2016

Hier zijn

Deze week zag ik Thomas Acda op tv in het programma “24 uur met” van Theo Maassen. Vorig jaar heb ik het afscheidsconcert bezocht van Acda en de Munnik. Ik luister graag naar hun muziek. Hun derde studioalbum is “hier zijn” van het jaar 2000. Dit was voor mij de eerste  kennismaking met hun geluid. Deze cd heb ik grijs gedraaid 😉

Tijdens het tv programma zegt Thomas over deze cd dat hij toen lag te slapen of zo. Hij kreeg het allemaal niet meer zo mee. De eerste 2 albums waren nieuw en succesvol. Verwachtingen en dat succes begonnen mee te spelen. En ook andere dingen in het leven.

Nou ik voelde me wel een beetje… ik weet niet, teleurgesteld of zo. Dat hij daar niet zijn hele ziel en zaligheid in had gelegd! Juist in deze cd die voor mij lange tijd dagelijks geluid was. Ik luister nog steeds graag naar hun muziek. Nu meestal via Spotify.

2015-11-18 13.49.29

Haak aan deur

Ik denk dat iedere vrouw dit wel herkent; je bent onderweg, zit ergens op een terras of bent aan het shoppen en je moet naar toilet. Je gaat bepakt en bezakt een meestal krappe ruimte binnen, genaamd de damestoilet. Dan is het toch handig om je handen en sommige delen van je lichaam vrij te hebben…..Al je spullen zet je dan op de grond. Ergens anders kan niet. Inclusief je schoudertas. Vaak zitten er dingen in deze tas die je nodig hebt in deze sanitaire ruimte. Op dat moment is het zo fijn om je schoudertas op te kunnen hangen aan een haak aan de binnenkant van de deur. Je handen heb je vrij en je kunt gemakkelijk bij de inhoud van je schoudertas. Ideaal! Bovendien hygiënisch. De onderkant van je tas blijft schoner.

In Nederland is zo’n haak er meestal niet. Op vakantie heb ik zo’n haak wel vaak gezien. Bijvoorbeeld in Praag trof ik op iedere toilet die ik bezocht een haak aan de binnenkant van de deur aan. Zo fijn!  en handig om de schoudertas aan te hangen. Of je jas, sjaal, andere tassen, noem maar op.

Daarom pleit ik  voor een haak aan de binnenkant van de deur op alle damestoiletten in openbare gelegenheden in Nederland. Kleine investering, klein klusje, maar zo simpel en groot gemak voor de bezoeker!

vrouwentoilet

Wellness

Dit weekend zijn wij in Sanadome Nijmegen. Lekker badderen en bubbelen. Het hotel is prima; mooie kamer, goed bed, ruime badkamer, gratis Wifi en Films on Demand! Inclusief uitgebreid ontbijt en tegen betaling een diner.  Kortom quality time voor ons samen. Het Spa gedeelte is kleiner dan ik had verwacht. Wel heerlijk water en mooie baden. Buiten zwemmen met een stoomlaagje boven het bad is heerlijk! Watervallen en een stroomversnelling maken het compleet. Heerlijk 2 dagen zonder horloge. Ik moet niets, alleen op tijd wat eten en drinken. Verder doe ik een beetje zwemmen, zitten en bubbelen in baden met  water van 32, 35 of 37 graden, beetje weken, mijmeren, lezen. Echt relaxen.

Het enige minpuntje zijn de ligbedden en stoelen. Niet één vrij! Allemaal gereserveerd met behulp van een handdoek. Urenlang geen mens te zien. Wel handdoeken. Mensen claimen een stoel. Wie het eerst komt, die het eerst maalt. Terwijl ik, voor mijn gevoel, ook betaal voor een ligstoel om het Wellness-plaatje compleet te maken. Ik vraag uiteindelijk een medewerkster om 2 stoelen. Zij lacht verontschuldigend en zegt; “ja die klacht horen wij wel vaker. Als je lange tijd niemand hebt gezien op een stoel dan kan je het beste gewoon de handdoek eraf halen en daar gaan zitten.” Oké, ik denk dan juist; als er lange tijd niemand is geweest, des te sneller komt zo iemand. Maar goed, dit advies hebben we opgevolgd. Zit eerst niet echt prettig. Je voelt je toch een beetje asociaal. Terwijl wij liggen komen er veel mensen voorbij die ook een lege plek zoeken, maar niet vinden. Teleurgesteld lopen ze verder. In de tijd dat wij daar zitten komt er in de hele rij stoelen rondom ons niemand zitten! Onvoorstelbaar.

Ik stel een aanpassing voor.  Een nieuwe regel: Iedereen legt zijn/haar handdoek in een schap of hangt deze aan een haak. Pas op het moment dat je echt wil gaan zitten, lezen, rusten, slapen dan pak je je handdoek en loop je naar een vrij ligbed of stoel. Die zijn er dan genoeg. Het merendeel van de mensen is andere dingen aan het doen. Dus je handdoek is alleen in die stoel als jezelf ook in die stoel bent! Ga je weer zwemmen, iets eten, toiletbezoek of voor een behandeling dan neem je je handdoek weer mee en legt deze terug op het schap of hangt deze weer aan een haak. Zo maak je plaats voor een ander. Op deze manier heeft iedereen een leuke relaxte dag!

2016-02-09 16.19.18