Maandelijks archief: mei 2016

Herinnering

Deze week komt een herinnering aan een oom bij mij op. Ik had geen speciale band met hem, maar ik herinner me hem nog goed. Het was een stille, rustige man, die deed wat hij moest doen en verder geen gekkigheid. Zijn vrouw, mijn tante is nogal bazig, druk en regelend. Ze praat veel en luid. Ze verkondigd duidelijk en (met opzet net te) hard haar (ongevraagde) mening. Kortom tegenpolen mijn oom en tante. ┬áZe hadden een eigen bedrijf. Als mijn ouders en ik daar op zondag op visite gingen waren ze altijd bezig en druk. Spullen moesten aan de kant geschoven worden zodat we konden zitten in de kamer of keuken. In mijn herinnering lagen overal papieren. Stapeltjes papieren, blaadjes, bonnetjes, klappers, pennen, rekenmachine. Mijn oom deed dan De Administratie. Op andere dagen kwam hij daar niet aan toe. Ik vond dat reuze interessant. Zag er ingewikkeld en knap uit. Is daar bij mij een zaadje geplant? Ik weet wel dat bij de beroepskeuzetest op de middelbare school administratief werk zeer hoog scoorde. Mijn vervolgopleiding was secretarieel en financieel. Ik heb lang bij een bank gewerkt en werk nu al weer jaren als administratief medewerkster. Ik houdt ervan als alles klopt en netjes bijgewerkt is. Je hebt dan overzicht en weet waar je aan toe bent ­čśë

werkplek

Sterk

I came this far with all I knew, all I Knew
The wish to change is stonger then the fear
I traded fear, anger and shame for something new
Something for me
The seasons changed but I’m still her
I’m stronger than before.

(Inspiratie van : I Know I Will Be Fine van  Miss Montreal)

Ik ben zover gekomen met alles wat ik weet. Dat heb ik zelf gedaan. Trots op waar ik sta in het leven. Ik wil bijleren en vraag hulp bij een hot item in mijn leven. Ik ben nog steeds sterk genoeg maar wil ontlast worden en kan zelf de knop niet vinden. Woorden die in me opkomen; confrontatie, schaamte, verwachtingen, irritatie, daadkracht, ikzelf, acceptatie, realistisch denken, helpende gedachten.  Ik sta rechtop en geef mezelf een kado.

Ik ben er sterk genoeg voor!
Ik ben wel z├│ blij met mijn vriendinnen op de achtergrond voor wat betreft dit hot item voor mij. Ik weet dat ze er zijn voor me als ik erover praten wil of moet. Ze willen wel naast me staan maar dat kan Ik nog niet, voor wat dit hot item betreft. Het zit heel diep in mij, al heel lang. Op mijn manier pak ik dit nu aan. Zij respecteren dat (traan); ik kan dit alleen op mijn manier. Hun Zijn voor mij ontroert me nu… Dankbaar voor hun vriendschap. Ik mag ego├»stisch zijn van hen. Ze luisteren naar me en geven hun mening. Nu ik ouder wordt lijken vriendschappen nog waardevoller.

2016-03-13 13.14.57