Maandelijks archief: december 2016

Kerstmis 2016

Thomas Verbogt columnist/schrijver schrijft in de Speciale bijlage van De Gelderlander van 24-12-2016 over angst.  Zijn boeken en stukjes in de krant vindt ik inspirerend. Hij schrijft beeldend en met een lichte toon. Vaak met een melancholische glans. Ik kan erg genieten van zijn schrijfsels. De afgelopen kerstdagen kwam deze column steeds weer in mijn gedachten. Ik kan me aansluiten bij zijn woorden. Vandaag besloot ik er op mijn manier een samenvatting van te maken.

Angst is zinloos. Zoals bang zijn voor de last die je eventueel gaat ervaren als iets niet of juist wel lukt. We kunnen elkaar daarin helpen door vaker te zeggen; “Je hoeft niet bang te zijn, want ik zorg voor je”. Waarom praten mensen in de media al zolang over terreurdreiging. Wat is de functie daarvan? Angst zorgt voor zwaarte; je kunt je moeilijk bewegen. Je moet niet willen leven in de schaduw van een gebeurtenis. Ik wil dat het licht is, vol van licht en niet te zwaar alstublieft. Angst is zinloos. We kunnen er niets mee en de angst kan niets veroorzaken. Ja, waakzaamheid. Maar je kunt ook waakzaam zijn zonder angst. Je bant angst uit door te werken aan de kwaliteit van je leven. Door het leven te vieren. Door het leven nog zinvoller te maken.
Ik wil zo leven dat ik me ieder moment op het volgende moment verheug. Dit is de enige manier om angst uit je leven te bannen.
Blijf in beweging en zoek de ruimte waar je zoveel mogelijk van het leven kunt maken. Maak er het beste van! Dit is iets maken wat er nog niet was.
En zo maak je de angst belachelijk.

Aldus Thomas Verbogt.

2016-12-27-15-12-58

Vriendschap-2

Voor mijn vriendin, 12 december 2016

Hartelijk Gefeliciteerd met je 50e Verjaardag! We hebben je verjaardag al gevierd.  Het was een mooi feest. Iedereen kwam speciaal voor jou. Hoe mooi is dat! Je hebt er van genoten en het is je gegund!

Wij kennen elkaar nu zo’n 30 jaar. Via onze mannen. Onze vriendschap is gegroeid met de jaren. We doen dingen samen. We praten samen. Onze wandelingen zijn lichamelijk én geestelijk héél gezond.  Daarna kunnen we de hele wereld weer aan.

Doordat we 2 verschillende vrouwen zijn vullen wij elkaar goed aan. Soms vullen we elkaar in. Soms corrigeren we elkaar 😉  Altijd helpen wij elkaar. We luisteren naar elkaar. We geven elkaar advies. En heel belangrijk; wij Vertrouwen elkaar.
Dit is hoe ik onze vriendschap ervaar. En het gaat zoals het gaat. En het gaat goed!

Je bent zorgzaam, daadkrachtig en kunt knopen doorhakken. Je bent praktisch en met twee benen op de grond. En jij bent er voor mij! Daar ben ik blij mee!

En jij weet dat ik er altijd voor jou ben,
Josephinebd000f735daf9fe9b842182912818886

BLIJF STRALEN EN AANVULLEN,  GENIETEN,  SAMEN,  MET ELKAAR

ELKAAR WAARDEREN,  MET EEN REDEN,  MAAR VOORAL,  GEWOON ZOMAAR

ina50

Een mooie dag

Ingrediënten voor een mooie dag:

Een vriendin, een auto, Margriet Winter Fair, leuke ontmoetingen, mooie spullen, leuke workshop, inspirerende lezing, onverwacht zoonlief thuis, met deze op kamers-wonende zoon koffie drinken bij opa en oma op zijn verzoek 🙂   Gisteren had ik het allemaal!  Wat heerlijk!  Meer heb ik niet nodig om een fijne zondag te hebben. Ik ben een innig tevreden mens. Of te wel een gezegende vrouw.

21-11-2016

8a302d12cfbb655dce4bf93a64700224

 

 

Is-Zijn-Was

Ik leef mijn leven

Zoals dat gaat

Wat is mijn doel?

Heb ik niet paraat

Ik ga mee in de lijn van elke dag, elke week, elke maand, elk jaar

Hoelang nog?

Alles verandert altijd

Niets blijft hetzelfde

Ooit  zal ik omkijken en denken; was dit het ?

Het is wat het is

Was dit De is?

Mijn Is kan ik aan

Mijn Is kan ik veranderen

Zodat mijn Zijn steviger wordt.

Ik voel een steviger grond onder mijn Is en Zijn

Ik voel kracht en een sterker Zijn

Ook dan zal ik omkijken en denken; dit Was.

11-10-2016

b0656e36fc94e5fe4b882b2718a70c3c