Maandelijks archief: januari 2018

Schrijf de blues-2

Dinsdag na Blue Monday 16-01-2018.

Geen video opdracht meer of een afspraak voor een webinar. Heel kaal. Ik mis het. Ik verheug me nog wel op het maken van de collage opdracht van Dag 14. Dag 13 was ik jarig. Die dag heb ik niet gezeten om te schrijven. De opdracht van Dag 13 heb ik gemaakt op Dag 14. Dag 15 was de live webinar. Dus Dag 14 moest even wachten. De video heb ik al wel 2 keer gezien. Nanda’s woorden en invalshoeken zijn fijn en inspirerend. Het geeft zin in aan de slag gaan met Schrijven. Ik heb zó ontzettend fijn en veel geschreven de eerste 14 dagen van 2018! Echt waar. Elke dag deed ik het. Meestal ’s avonds na het zit-uurtje op de bank na het avondeten. Eén uur was zó voorbij als ik zat. Vanaf Dag 3 verheugde ik mij gewoon op dat moment. Lekker rustig naar boven, op de studeerkamer, oortjes in. Geen afleiding van kinderen, man, hond, klusjes. Focus en aandacht voor de pen en het schrift. De video inspireerde. Nanda heeft een aangename stem. Leuk hoe elke dag de setting anders was en de opdracht ook. Soms luisterde ik ’s middags de video en dacht alvast na over de opdracht. ’s Avonds de timer op 15 minuten en dan stroomden de woorden als vanzelf op het papier. Een fijne ervaring. Mijn geest opende luikjes, gedachten gaven dingen bloot die ik zelf al een soort van vergeten was. Ik mag straks teruglezen voor de opdracht van Dag 14. Ik denk/weet nu al dat ik aangenaam verrast zal zijn welk een wijsheid en inzicht ik opgeschreven heb. Qua schrijfstijl schrijf ik beschouwend, vertellend wat ik gedaan heb – hum- dat lees niet boeiend; wil ik anders gaan doen. Ik zelf als hoofdrolspeler in mijn verhalen! Dat wordt de uitdaging voor mij.

Ik voel mij goed bij dagelijks schrijven. Ik verzamel nu, en al een paar jaar  materiaal voor een boek. Ik lees veel. Ik ben goed bezig. Nu Actie! DOEN. Geen slappe hap meer. Ik ben het waard. De wereld wacht op mijn verhaal. Zekers.

Om verder te gaan in de schrijf flow heb ik het boek van Nanda Huneman “Spelen met je leven” aangeschaft van verjaardagsgeld 🙂

 

Schrijf de blues

Ik heb meegedaan aan de  “Schrijf de Blues” Schrijfchallenge  door Nanda Huneman
van 1-1-2018 tot en met 15-1-2018;  Blue Monday.

Ik heb eerst een nieuwe Stabilo balpen gekocht. Schrijft fijn, is iets grover/groter tussen mijn vingers. Ligt stevig in de hand. Krijg geen kramp meer bij langer schrijven. Leuk detail; hij schrijft groen. Haha kwam ik bij gebruik achter. Voor mijn Stabilo easy original heb ik nieuwe vullingen gekocht, dacht dat die altijd blauw waren. Thuis schreef de pen ineens paars! Haha, weer een verrassing.

Wat heeft “Schrijf de Blues” mij gebracht?

Een goed begin van 2018!
Het was fijn om te doen. Wetende dat het 15 dagen zijn. Elke dag een kwartier blokken in je agenda. Dat was dé tip voor mij waardoor ik dacht/wist: dat kan ik! Dat lukt. En het was ontzettend Fijn. Het kostte mij totaal geen moeite om een halfuur te gaan zitten. Video te kijken en luisteren en dan de opdracht te doen. Timer op 12 minuten. Meestal ’s avonds. Ik schreef hierdoor meer en vaker dan anders. De opdracht van de dag bleef spelen in mijn hoofd. Vaak schreef ik er de volgende dag nog 10 minuten over.
Vanaf Dag 3 verheugde ik mij op de video en het schrijfmoment. Toen begon het al Goed te voelen. Tijd voor mezelf, rustig op de studeerkamer, oortjes in, geen afleiding. Mijn pen, met paarse inkt, bewoog onophoudelijk over het papier. Woorden, zinnen verschenen in mijn notitieboek. Pagina’s vulden zich. Ik voelde mij er goed bij. In de loop van de eerste week voelde ik me opgeruimder en goed gemutst. Er is een stuk in mij dat opleefde, opveerde. Een plek ergens in mijn buik dat ruimer, zachter, lichter, draaglijker voelde. Ik kon vaker ontspanning voelen rond mijn middenrif. Ik heb zoveel te vertellen. Door elke dag te schrijven geef ik mijzelf eindelijk toestemming om te gaan zitten schrijven. Kost geen elke moeite! Soms denk ik langer na over de schrijfopdracht. Elke video heeft een andere sfeer, een andere ingang; gedachten-gang. Nanda vertelt aangenaam. Fijn. Ik krijg goede zin van haar presentaties. Down-to-earth en niet belerend. Ze klinkt beslist niet als de strenge schooljuf en op-tijd-inleveren muts. Daar heb ik ook geen zin in. Nanda geeft hoop en aanzetten.

Ik ben 2018 Goed begonnen! Ik ben trots op mij omdat ik het elke dag gedaan heb. Voor mij is de Schrijf-challenge geslaagd en meer. Ik ben blij ervaren te hebben dat elke dag 15 minuten schrijven écht werkt! Dankjewel Nanda.