Maandelijks archief: februari 2019

Mijn ideale dag

Ik ben lid van de Creative Writing Club. Deze ochtend is er een mooie Inspiratievraag. Hoe ziet jouw ideale dag eruit als je geen verplichtingen hebt, geen geld hoeft te verdienen en een goed werkend lijf hebt en een blij hart? Wat doe je dan iedere dag met veel plezier?
Ik heb mijn schrift gepakt en 10 minuten onafgebroken geschreven over dit onderwerp. Daarna heb ik de laptop geopend en mijn tekst aangescherpt tot dit:

Ik word uit mezelf wakker. (Géén wekker!) Op het kastje naast mijn bed staat een lauw kopje thee. Half slapend weet ik dat Man het daar een half uurtje geleden heeft neergezet. Verwennerij! Nog even lig ik na, ik voel me rijk! Rijk met de dag die net begonnen is. IK ben de baas over deze dag. Nadat de waterstralen van de  douche me hebben gestreeld en verkwikt zet ik koffie. Ik ontbijt met 2 sneetjes bruin brood -1 met kaas, 1 met jam- en koffie. Het is rustig in huis. Ik pak mijn schrift en pen en schrijf 10 minuten onafgebroken. Heerlijk! Dit brengt ruimte, lucht en licht in mijn hoofd. Dan is het tijd voor wat huishoudelijke klusjes; vaatwasser uitruimen en wasmachine aanzetten. Tussen de middag komt Man thuis. We lunchen samen met yoghurt en muesli. Ik hang de was buiten op de lijn. De zon schijnt en er is een klein briesje. Samen gaan we met onze ruwharige Jack naar het bos. Zo’n 1,5 uur lopen en snuffelen we tussen de bomen en struiken door. De takken zijn nog kaal -het is begin maart. Ik draag mijn roze jasje met een sjaal.  De zon schijnt. Af en toe schittert het prachtig door de hoge takken heen. De lucht en natuur zijn vol verwachting van het naderende voorjaar. Ik haal een paar keer heel bewust diep adem. Thuis drinken we koffie met iets lekkers  in onze lichte woonkamer. We nestelen ons op de bank, Jack tussen ons in, tv aan. Tegen half 6 warm ik kant en klare rösti op. Gooi er een extra ei bij en wat prei. Ik verdeel het over 2 borden en samen eten we dit op bij het journaal van 18.00 uur. Na het eten dommel ik even in slaap op de bank. Ik voel me lekker loom en “aan het uitrusten”. Als ik het aanrecht heb opgeruimd zet ik mijn laptop aan. Mail bekijken, inspiratie opdoen en wat schrijven. Rond 22.00 uur komen de zonen thuis. Ze vertellen mij wat ze kwijt willen van hun dag en nemen daarna wat eten en drinken mee naar hun kamers. Ik schenk een wijntje in voor Man en mezelf. We zitten nog even te praten of te lezen en gaan dan naar bed. Dank voor deze dag. MIJN ideale dag!

Het mooie is dat zo’n dag regelmatig mijn werkelijkheid is.
Lieve groet,
Josephine, 17-02-2019