Maandelijks archief: augustus 2020

Vakantie 2020

De zomervakantie van 2020 gaat vooral over Corona, Hittegolf en Anders dan anders.

Zomervakantie 2020 is voorbij. Het werkzame leven is weer begonnen. Door het rond gaande Corona virus is ons leven veranderd sinds half maart 2020. Weinig mensen ontmoeten, afstand houden, thuiswerken, geen feestjes of uitjes. Wel veel en vaak handen wassen. Deze vakantie was ik er niet klaar voor om een hotelovernachting te doen. Wel hebben we Museum Voorlinden in Wassenaar bezocht. Op een rustige ochtend met aangename temperatuur. Uitgekeken in en rondom het museum stapten we op onze fiets om te gaan lunchen op de Voorburg in Den Haag. Onderweg passeerden we Paleis Huis ten Bosch in het mooie Haagse Bos. Heerlijke omgeving. In de eik achter het bankje – waar ik even op ging zitten om op de koning te wachten -hing echter wel een tros processierupsen. En door !

Na de lunch fietsten we over het Binnenhof richting Scheveningen met als doel Strandafslag Wassenaar. We zagen nog net minister De Jonge pratend met de meneer van de RIVM alvorens hij in de klaarstaande auto stapte. Deze zelfde avond gaat hij wederom een persconferentie geven op tv over verruimingen of beperkingen met betrekking tot het indammen van het Corona virus  in ons land.

Rond 13.30 uur stond de zon hoog aan de hemel. Het brandde behoorlijk op onze huid, op de weg, op alle verkeer en op de vele strandgangers. Het bleek nog een hele inspannende klus te zijn om met onze fiets, via de hoofdweg in Scheveningen, te komen op het strand van Wassenaar. Ons is het in ieder geval niet gelukt.  Wat een drukte, wat een mensen, wat een warmte. Wegwezen daar. Wat deden we daar eigenlijk ???

Nou, eigenlijk wilde ik de zon in de zee zien zakken. Met een koel glas rosé in mijn ene hand en mijn man in de andere. Blote voeten in het zand. Oranje lucht. Ondergaande zon.  Deze dag zat dat er niet in. Zo’n drukte op de fietspaden, dorst in onze kelen, zweet op onze huid. Rond 16.00 uur waren we terug bij de Volkswagen.  In de schaduw onder de lage boompjes op de parkeerplaats van Museum Voorlinden dronken we het water uit de flesjes en aten we de droge crackers.

06-08-2020