Kiezen

Waarover schrijven? Er speelt van alles. Daardoor vindt ik het moeilijk kiezen. Waar schrijf ik over. Wat heeft voorrang? Ga ik wel schrijven? Ik zit in een bubbel. Een ronde doorzichtige bel. Ik met al mijn gedachten, angsten en dromen. Mijn hoofd vol met zinnen, woorden en zorgen. Mijn hoofd vol met mogelijkheden, verhalen en terugkerende zorgen.


Zie mij zitten aan het witte bureautje op mijn werkkamer; een dame met een warrige bos grijzige krullen, een witte blouse, groen lederen jasje, spijkerbroek en zwarte laarsjes met een klein hakje. Klaar om te gaan.  Om mijn vinger een zilveren ring en om mijn rechterpols een zilveren schakelarmband. Mijn sporthorloge met oranje bandje draag ik links, net als mijn gouden trouwring. Het is een fijne werkkamer. Dierbare spullen staan op ooghoogte.  De kleur turkoois zit in strakke vlakken op de muur. Naast het etui met pennen en stiften staat mijn favoriete lippenstift.  Zacht roze van kleur. En ik vraag me af: 

WAAR IS DE OPENING, DE UITGANG VAN DEZE BUBBEL?

Wat ik mis is blijheid. Ooit was het vanzelfsprekend, blij zijn. Ik ga op zoek naar blijheid. Blijheid in mijzelf. Dan denk ik aan: geven, zonlicht, studeren, mensen ontmoeten, lachen, kletsen, me veilig voelen. Blij is licht en luchtig. Blij is open en zweverig. Er is ruimte bij blij. Ruimte om te ademen en om te vergeten. Blijheid is voor onderweg. Op weg naar mijn doel. Blijheid geeft glans en gloed aan mijn gezicht en uitstraling. Blijheid maakt zacht en zorgt voor vertrouwen.

Deze foto maakt mij blij 🙂

VERTROUW. MORGEN KOMT HET GOED, WEES GERUST
29-11-2020

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *