Herinnering

Deze week komt een herinnering aan een oom bij mij op. Ik had geen speciale band met hem, maar ik herinner me hem nog goed. Het was een stille, rustige man, die deed wat hij moest doen en verder geen gekkigheid. Zijn vrouw, mijn tante is nogal bazig, druk en regelend. Ze praat veel en luid. Ze verkondigd duidelijk en (met opzet net te) hard haar (ongevraagde) mening. Kortom tegenpolen mijn oom en tante. Ā Ze hadden een eigen bedrijf. Als mijn ouders en ik daar op zondag op visite gingen waren ze altijd bezig en druk. Spullen moesten aan de kant geschoven worden zodat we konden zitten in de kamer of keuken. In mijn herinnering lagen overal papieren. Stapeltjes papieren, blaadjes, bonnetjes, klappers, pennen, rekenmachine. Mijn oom deed dan De Administratie. Op andere dagen kwam hij daar niet aan toe. Ik vond dat reuze interessant. Zag er ingewikkeld en knap uit. Is daar bij mij een zaadje geplant? Ik weet wel dat bij de beroepskeuzetest op de middelbare school administratief werk zeer hoog scoorde. Mijn vervolgopleiding was secretarieel en financieel. Ik heb lang bij een bank gewerkt en werk nu al weer jaren als administratief medewerkster. Ik houdt ervan als alles klopt en netjes bijgewerkt is. Je hebt dan overzicht en weet waar je aan toe bent šŸ˜‰

werkplek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *