Wonen

Het huis is aangeharkt! De afgelopen weken heb ik me gestort op het aanharken van onze huidige woning. Om overzicht te houden heb ik het huis kamer voor kamer, kast voor kast doorgespit. Spullen die niet meer nodig zijn, spullen die ik niet meer hoef, spullen die wij niet mee willen nemen, gaan weg.  Op deze manier weet ik nu weer precies wat we allemaal hebben. Er zijn heel wat dozen met spullen in de garage belandt. Manlief doet daar de laatste schifting. Hij kan beter dingen weggooien dan ik. Op deze manier doet hij de laatste echte weggooi-handeling. Door de tijd die we hebben kunnen we het afval mooi spreiden en geleidelijk aan in de container doen.  Alles wat er nu nog staat gaat mee. Wellicht laten we de kringloopwinkel nog komen om wat grotere spullen op te halen vlak voordat we gaan verhuizen.
Nog 5,5 weken! Dan krijgen wij de sleutel van ons nieuwe huis. Wij zijn er aan toe! Heel veel zin in…spannend. Volgens mij hebben we alles geregeld. Omdat het nu zo lang duurt bekruipt mij soms de gedachte; als ik maar niets vergeten ben…om te regelen. Zou heel stom zijn om er op het moment supreme achter te komen dat je iets vergeten bent…terwijl er zoveel tijd was om alles te regelen.
Ik heb nu 2 weken vakantie. We gaan eerst een paar dagen naar Hamburg en daarna check ik de to-do lijst nog een keer. Ook wil ik de adreswijzigingen regelen aan instanties en een leuke, heldere, mooie kaart zoeken om familie en vrienden ons nieuwe adres te laten weten.  O ja, en onze zonen moeten we nog even aanporren nu toch eens echt te beginnen met opruimen. Grrr.
02-08-2018

 

De onder voorbehouden financieringen  zijn verlopen. Dit betekent dat de voorbehouden weg zijn en de weg open ligt om eigenaren te worden van een ander huis. Vrijstaand aan de rand van ons dorp. Superblij mee!  Half september zitten we bij de notaris om te ondertekenen en mogen wij de sleutels van het object in ontvangst nemen. Negen dagen zijn wij bezitters van 2 woningen. Wij hebben 9 dagen tijd om onze inboedel te verhuizen :). Negen dagen inpakken, rijden, uitpakken, inrichten en o ja schoonmaken. Dan zitten we weer bij de notaris om ons geliefde woonhuis over te dragen aan de nieuwe eigenaren. Ik zal ze veel geluk wensen op deze fijne woonplek en uitspreken dat ze goed voor het huis moeten zorgen. Dit huis verdient het gewoon om weer een fijne woning te worden voor een ander gezin!  Ik kijk uit naar de nieuwe woonplek. Het is ook spannend. Afwachten hoe het dagelijks leven daar is en hoe het huis voelt, ruikt, klinkt. Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in!
21-05-2018

 

Hoe een droom is omgezet in een wens.
Hoe de wens werkelijkheid wordt…

Zullen we wel of niet …. verhuizen.
Of verbouwen?
Zo’n 5 jaar geleden begon bij man deze gedachte te spelen.
Hij was klaar op onze huidige woonplek , een fijne 2-onder-kapper uit de jaren 60.
Langzaam begon ook bij mij de wens te spelen om verder te gaan kijken en te willen ervaren hoe “ergens anders” wonen is. Ik werd nieuwsgierig naar verandering. Hoe zal het op een andere plek zijn? Een ander woonhuis, hoe zal dat voelen en leven? Ben verheugd dat wij een andere woonplek hebben gevonden! Half september zal het van ons zijn….onder voorbehouden. Spannend.

Ik ga wekelijks berichten op deze pagina over wat er aan voorafging en hoe nu verder met de aanstaande verhuizing.
22-04-2018